۲۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۳
بازدید مدیرکل بهزیستی از شیرخوارگاه معتضدی

بهزاد شهبازی مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از مرکز شیرخوارگاه معتضدی بازدید کرد.

به گــزارش روابـط‌عمـومی اداره‌کـل بهـــزیستی استـان کرمانشـــاه؛

با توجه به اقدامات انجام‌شده توسط اداره‌کل بهزیستی استان کرمانشاه که با همکاری معاونت امور اجتماعی این اداره‌کل و کارکنان شیرخوارگاه معتضدی صورت گرفته است، این مرکز در حال حاضر با بهترین سطح کیفی در حال ارائه خدمت است.

چگونگی ایجاد و گسترش طرح خانوادهٔ میزبان در سازمان بهزیستی

طرح خانوادهٔ میزبان، تکمیل‌کننده سایر طرح‌های خانواده‌محوری است که در سال‌های گذشته در کشور اجرا شده است.

خبرگزاری خبرآنلاین-پریسا خورسنگ: طرح خانوادهٔ میزبان، به‌دنبال آیین‌نامه اجرای ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرستِ مؤثر (مصوب ۱۳۹۲) به تصویب رسید و پس از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری در مهرماه ۱۴۰۲ به سازمان بهزیستی ابلاغ شد.

در فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی تا ۲۰۰ سال پیش هیچ کودک فاقد سرپرستی در مرکز شبانه‌روزی نگهداری نمی‌شد، جای کودکان خانه‌ی خویشاوندان بود اما به مرور با گسترش شهرنشینی و ورود الگوی غربی، مرکزی به نام دارالاتیام که سپس به یتیم‌خانه و پرورشگاه تغییر نام یافت و در کشور راه‌اندازی و گسترش یافت.

اجرای طرح خانوادهٔ میزبان به‌منظور بازپیوند کودکان در خانواده و ورود به خانواده جایگزین خویشاوندان طراحی شده است؛ این طرح جایگزین طرح فرزندخواندگی نیست بلکه شیوه ‌جدیدی از فرزندپذیری برای بهره‌مندی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرستِ مؤثر از نعمت خانواده است.

هدف از اجرای طرح خانوادهٔ میزبان، ایجاد شرایط نگهداری تمام فرزندان در کانون خانواده و عدم ماندگاری فرزندان در مراکز بهزیستی تا زمان تعیین تکلیف آن‌ها و برخورداری از تجربه زیست خانوادگی برای کودکان است.

فرزند در ابتدا سه ماه و سپس برای ۲ دوره ۶ ماهه و بعد از آن برای یک سال و امکان تجدید تا هیجده سالگی کودک ممکن است و اگر کودکی خانواده‌ای را نپذیرد، بازگشت کودک به بهزیستی امکان پذیر است.

مسائل حقوقی و قانونی میهمان، همچنان بر عهدهٔ بهزیستی است و میزبان حق امکان و انجام مراحل قانونی و قضایی را نخواهد داشت و نام کودک در شناسنامه خانواده وارد نمی‌شود.

حضور کودک در یک خانواده حتی به مدت محدود مزایای زیادی دارد که معایب این روش را کنار می‌زند و گاهی ممکن است مهر آن کودک وارد خانوادهٔ میزبان شده است کودک میزبان به فرزندخواندگی آن خانواده در آمده و این امیدی برای کودکان بالای پنج سال و نیاز به درمان است، چون بیشتر متقاضیان فرزندخواندگی خواهان کودک زیر پنج سال و سالم هستند.

کودکی در درون خانواده‌های میزبان به اعضای خانواده وابسته می‌شود؛ اگر خانواده‌ای پس از دوره میزبانی دیگر نخواهند از کودک نگهداری کنند کودک دچار غم و فقدان روحیه می‌شود در این شرایط بهزیستی با تدابیری که اندیشه کرده با دستان باز کودک را در آغوش می‌گیرد.

خانواده‌های متقاضی می‌توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه http://adoption.behzisti.net مراجعه کرده و مستندات خود شامل تمام صفحات شناسنامه والدین و دیگر فرزندان خانواده، کارت ملی اعضای خانواده (مدارک تابعیت برای اتباع)، سند ازدواج، سند یا اجاره‌نامه محل سکونت، آخرین مدرک تحصیلی پدر و مادر، گواهی عدم سوء‌پیشینه کیفری اعضای خانواده، فیش حقوقی یا مدرک مربوط به استطاعت مالی پدر و مادر، ارائه شناسه کاربری سامانه ثنا، در سامانه بارگذاری کنند.
 
پس‌از بارگذاری مدارک زوجینِ متقاضی، سلامت جسم و روان آن‌ها توسط پزشک متعهد سازمان بهزیستی بررسی خواهد شد؛ آمادگی و سلامت خانواده پس‌از بررسی بهزیستی شهرستان به بهزیستی استان برای بررسی نهایی ارسال خواهد شد.

پس‌از تأیید بهزیستی استان، دوره آموزشی ۱۶ ساعته که شامل آموزش‌های روانشناسی، حقوقی، بهداشت، سلامت و ایمنی کودک آموزش می‌بینند.

در مرحلهٔ آشنایی کودک با خانواده جلسات آشنایی و آموزش‌های اختصاصی در مورد کودک میزبان برگزار می‌شود. آخرین مرحله خانوادهٔ میزبان که یکی از دغدغه‌های بهزیستی به‌شمار می‌رود؛ نظارت‌های دوره‌ای مددکاری توسط بهزیستی است و خانواده‌ها باید بدانند نظارت در این مورد بسیار محکم و در حال پیگیری است.


بـرای پیوستـن به کانـال اداره‌کل بهـــزیستی استـان کرمانشــاه در پیام‌رسان ایتــا، اینجــــا را لمس کنیـد.

کد خبر 117495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد